Alla inlägg under december 2018

Av linnluvlee - 21 december 2018 06:37

Godmorgon bloggen, vaknade tidigt idag. Har knappt sovit nånting alls inatt heller. Har knappt haft en enda natts god sömn sen Thor dog. Inte är det många nätter man har sovit bra iallafall. Å ryggen och nacken värker varje dag för jag är så stel och för att sorgen har satt sig där.

Känner mig så tom när jag vaknar, verkligen känner fysiskt att min bebis saknas. Det gör så ont.Å det känns som att det är femhundra år kvar tills det är januari o vi förhoppningsvis får göra ett nytt försök när kliniken har öppnat igen. Vet att det ju bara är lite drygt två veckor men det känns som det är hur länge som helst.


Det gick bra i augusti och i september för då levde jag på hoppet om att vi snart skulle få försöka igen så jag mådde i ärlighetens namn bättre då än vad jag gör nu. För då hade jag hopp, det har jag inte nu längre för det försvann den dagen när kliniken gjorde som dom gjorde och inte lät oss sätta igång igen direkt. Nu har det liksom gått för lång tid för att jag ska kunna ha det. För det är det som jag behöver för att kunna må bra. Då har vi ju iallafall en chans det har vi ju inte nu. Å jag behöver få ett levande barn. Det behöver alla föräldrar som har fått en dödfödd bebis. Får jag inte ett levande barn så blir jag nog aldrig glad igen. Då blir sorgen över att thor skulle leva för stark.


Det sägs att man blir starkare av såna här motgångar men det är inte sant för fem öre överhuvudtaget. För inte har jag blivit starkare av dom saker som jag har gått igenom för tio år sedan. Det har gjort mig hårdare och det har gjort det svårare för mig att vara glad och känna glädje och det har gjort att jag inte tycker lika mycket om människor längre som jag gjorde innan och jag har överlevt och jag har tagit mig upp igen sen dess men inte har det gjort mig starkare, så har svårt att tro att förlora mitt barn som jag väntat på i sex år skulle göra mig starkare. Bara ledsnare och bittrare. Man tar sig igenom och man fortsätter att leva men starkare det blir man inte.


Igår vart en jobbig dag eftersom vi var ju tvungna att gå till mataffären och där ser man ju alltid mammor med sina småbarn och det är jättejobbigt. Å ofta har dom inte bara en utan två tre  små barn också. Tre levande barn. Det måste vara underbart när ens barn skriker på förlossningen och att få ta med barnet hem. Å att mötas av ett barn som säger mamma till en när man kommer hem en vanlig dag ifrån jobbet. Kommer att kännas konstigt den dagen ifall den kommer då vi får ta med oss vårt levande barn hem för vi vet ju bara att vårt barn inte levde så vi vet ju inte hur det ska kännas och vara.

Känns som man bara är halv nu utan sitt barn som man födde. Thor fattas hela tiden. Förut kunde jag gå ut och gå en promenad här och vara glad över att det var så fint eller skönt att gå nu känns det inte så för att nu fattas vagnen och det känner jag av hela tiden att vagnen den ska vara där, men då får jag ju gå runt med en tom vagn. 


Det e svårt o förklara men jag känner mig tom halv o att min bebis saknas hela tiden. Det e ju lättare att förstå om det är ett äldre barn som har dött att man känner så att barnet fattas men min kropp saknar bebisen och mitt hjärta och min själ också. och mitt huvud. 


Å det e jobbigt jobbigare nu för att ibörjan så fanns stödet och förståelsen där ifrån folk det gör den inte nu längre. Nu sitter folk o säger åt mig att se lite glad ut när ögonlocken känns tunga som bly och jag gråter inombords. Det funkar inte att dra på smilgroparna då hur mycket jag än skulle vilja så är jag förkrossad och så säger folk åt mig att vara glad. Glad för vad då? Mitt barn har dött.

Så tycker folk att jag ska vara som vanligt nu men jag blir inte som vanligt förräns jag har ett levande barn eller kanske när om jag blir gravid igen. Så det är mycket jobbigare nu än vad det var i augusti när Thor precis hade dött.

Och sen det här att folk inte förstår att Thor var ett barn utan dom ser det som ett missfall. Men min bebis var en bebis precis som vilken annan mammas bebis som helst som föds levande. Så tänk er själva att ni har en förlossning och får upp ert barn på bröstet som ni väntat på och längtat efter och kämpat för i sex års tid och sen så är barnet dött. Det är inte missfall när man har genomgått en förlossning och det är inte som att mitt barn inte såg ut som en liten bebis för det gjorde han, mindre ja men han såg ut precis som bebisar ser ut. Han var bara ett väldigt prematurt barn men han var ett barn och han hade varit ett barn vilken del av jordklotet han än hade fötts på. Å hade han överlevt så hade han varit ett barn och vårdats som ett förtidigt fött barn så det var inget missfall och kan inte jämföras med det.

Så även om andra folk inte ser han som det eller andra barn som föds såhär tidigt och dör så är det barn för oss föräldrar som förlorar dom. Så av respekt och empati för dom föräldrar som förlorar sina barn såhär så ska man aldrig säga till dom att det var ett missfall eller jämföra det med det för det är det inte. Det sårar bara mer och det är onödigt att strö salt i öppna sår. Så se det för vad det e ett barn.

Å även om ni inte håller med så gör det för föräldrarnas skull för det gör stor skillnad för dom i deras sorg. Tro mig.


 

Thors söta små fötter som jag aldrig får ta i eller se igen.


Så fick jag en dum och ogenomtänkt kommentar för ett par dagar sen som gjorde mig väldigt ledsen. Folk tänker inte på hur det dom säger kommer kännas att ta emot för den förälder som misst sitt barn dom säger det till.


Men säg aldrig någonsin det här till en förälder som förlorat sitt barn oavsett ålder


Att det var meningen det som hände eller att ifall det är meningen så går allting bra och barnet föds levande. För att det finns aldrig någon mening när ett barn dör ifrån sin mamma o pappa. Det är aldrig nån mening med det o det är j*vligt hårt att få höra det.

O säg inte heller att det var bäst det som hände att barnet endå var så sjukt, det fick vi höra på sjukhuset flera gånger men nej det var inte bäst för att bäst hade varit att Thor hade stannat i magen och fötts nu i december och levande inte att han föddes för tidigt och dog. Å han dog ju bara för att han fastnade och kom för tidigt så hade han kommit senare hade han med största sannolikhet levt. Det var inte bäst. Å om det är ett sjukt barn som dör så är det inte heller bäst för att bäst hade varit om barnet inte hade haft oturen att bli sjukt överhuvudtaget så det är inte bäst.


Å säg aldrig aldrig aldrig någonsin till en sörjande förälder att den gjorde något fel som gjorde att deras barn dog. Må såhända att det kanske var så, i dom flesta fall så är det inte förälderns fel alls och inget den hade kunnat gjort annorlunda hade gjort någon skillnad men oavsett om det skulle vara så så sårar det bara ännu mer för att som förälder till ett barn som har dött så känner man endå skuldkänslor och att det var ens fel även om man som förälder vet att det inte var det och att man inte hade kunnat göra något. Men det är det som är att vara förälder man vill skydda sitt barn och man ska ta hand om det och när ens barn dör då misslyckas man med det så då tar man på sig det även fast man inte hade kunnat förhindrat det och det inte var ens fel och man vet det.

Å inget kan få barnet att komma tillbaka till livet. Å man ska inte gå och tänka tänk om jag inte hade gjort si eller om jag hade gjort så för det får inte barnet tillbaka och det gör inte direkt att man mår bättre. Så säg aldrig nånting sånt till en sörjande förälder för det sårar massor och det gör inte precis att det man själv känner känns mindre utan snarare tvärtom.


Nu känns det iallafall lite bättre när jag skrivit det som jag tänkt på. Kanske man kan klara av att hitta på någonting idagAv linnluvlee - 20 december 2018 14:23

Hejhej på er! Då gör vi ett nytt försök då. Hade skrivit nästan ett helt blogginlägg när datorn hängde sig så allt försvann. Så idag är det bara fyra dagar kvar till julafton! Å vi har nyss varit och handlat lite mjölk och köpt två julklappar för femtio kronor styck till en julklappsdelning vi ska ha på juldagen. Så tänkte att jag kunde ge lite tips på saker man kan ge bort i julklapp för femtio kronor eller som kostar ännu mindre än så ifall det är någon mer som ska ha en liknande julklappsutdelning och är ute i sista stund och inte vet vad man ska köpa. Eller ifall man inte har så mycket pengar att köpa julklappar för, vet ju att det är många som har små marginaler så. Det går ju faktiskt att hitta fina saker för 10, 20 och 50kr det behöver ju inte se billigt ut bara för att det var det.


Så mina tips;


Hittade såna små söta minigrytor fyrapack på Jula för femtio kronor. Dom gör ju vilken middag som helst lite festligare och funkar ju även till muffins eller om man är ensam och bara ska laga mat till sig själv eller varför inte ge bort till ett barn som gillar att leka fika?


Såg dom även hade köksvåg för 50kr


Termometer


Salt och pepparkar


Skålar och andra köksredskap är ju billigt


Ljuslyktor finns ju alltid billigt på Rusta, Öob, Ikea och lite varstans.


Mysiga filtar för femtiolappen finns på Rusta, tror dom även har kuddar


Julsaker är ju billigt, någon tomte, julgranspynt eller annan julsak


Kökshanddukar eller grytvante, det behövs ju bytas emellanåt


En skål med godis 


En flaska Glögg


Chokladask finns billigt på Öob och Rusta och säkert Lidl och Netto med


Reflexer är ju en jättebra grej. Alltför få som använder det. 


Hårsnoddar hårspännen halsband armband brukar finnas för inte många kronor på tex Uropenn


Trisslotter eller tialotter


Glöggmuggar och skål finns på öob och rusta och liknande affärer ofta väldigt billigt


Block/målarbok och pennor finns ju lite varstans


Såg rusta hade Målarbok med pennor för femtio spänn


Klistermärken


Pixiböcker till barn, vet inte vad en pocketbok kostar men det finns nog billiga


Fotoramar finns ibland fina billiga. Hittade den här i en fyndlåda i en matbutik för 20kr

 


Och den här blå ramen som Thor har fått hitta jag på Expo i Umeå för tio kronor. Bor man i Umeå har ju Expo även en outlet där dom har billiga grejer och leksaker. Pussel köpte jag där i våras för 30kr tex

En del städer har ju butiker där sakerna kostar tio kronor så har man en sån nära kan man ju gå dit :)


 


Ljuslyktorna fynda jag för fem kronor styck och dom höga ljusen är från Ikea också billiga. Den randiga nallen fick vi på förlossningen men vet att den finns på Ikea för 15kr så det går hitta fina saker som inte kostar mycket alls. Om man bara tittar lite extra i butikerna 


Matbutikerna har ofta fyndlådor med grejer dom vill bli av med. Ibland finns det leksaker i dom har jag sett. Så tips till barnfamiljer eller ensamstående! Matbutikerna har ofta billiga leksaker kring jul också.


Finns mycket för 10, 20kr och 50kr på Öob, Rusta, Jula, Ikea. Netto, Lidl, Dollarstore och liknande affärer. Både billiga leksaker och inredningssaker, kökssaker och sånt praktiskt alla kan ha nytta av.


Är man lite pysslig och kreativ av sig kan man ju göra egna julklappar som inte kostar så mycket heller som till exempel;


Spara en glasburk som du får när du köper nån mat i affären, diska ur den pilla lös etiketten och koka lite bär och socker så har du egen hemmagjord jättegod sylt och sen bara sätta ett snöre runt burken och ta en pappersbit och skriva en egen etikett


Eller använd glasburken till ljus. Du kan dekorera den med pärlor, färg, pennor och text, band, frosta den med snöspray eller låta stearin rinna utmed kanterna tex. Du kan även göra samma med en colaburk till exempel. Ta en konservöppnare och öppna upp locket på burken med och sen är det bara dekorera den och sist lägga i ett värmeljus


Gör hand och fotavtryck på ditt barn och rama in och ge bort


Rama in ett foto på din familj eller någonting annat fint eller en cool text ett ordspråk eller vad som. Man kan ju (tidigare under året) plocka blommor och löv och spara att torka och sen rama in och göra en tavla av.


Dom flesta har ju även en mobil med en kamera så man kan ju göra en liten julfilm och sen ge bort. Behöver ju inte vara lång men blir säkert uppskattad som minne när man kan titta på den många år. 


Har man inga pengar alls att ge bort en fysisk julklapp för kan man ju ge bort ett egengjort presentkort med på en tjänst man kan göra under kommande år typ barnvakt, hjälpa till med något annat, en utflykt till nåt ställe eller vadsomhelst egentligen.


Sen är ju årets julkapp begagnade kläder eller saker så man kan ju även kika på närmsta loppis, Röda Korset eller Myrorna. Ibland finns det ju billiga oanvända grejer på tradera och Blocket med men är nog lite sent att köpa någonting där nu men till kommande år.


Finns ju även folk som skänker bort saker med så det kan man kika efter. Jag skänkte bort min gamla mimmi pigg lampa som jag hade när jag var litet barn häromveckan så nånstans så e det en liten treåring som kommer att få den i julklapp som älskar mimmi! 


Så med lite tålamod, fantasi och noggrannt letande i affärerna eller på internet så kan man hitta billiga julklappar om marginalerna är små eller om man som vi har fått i uppgift att hitta nånting litet för femtio kronor.


Det var väl det som jag kan komma på nu.


Så God Jul på er!

Av linnluvlee - 18 december 2018 19:55

   

  


Igår kom den äntligen! Snön! :) så blir nog kanske en vit jul trots allt om vi har tur. Det hör ju också till. Konstigt det där egentligen att man tycker det hör till julen att det ska vara vitt ute när det hände ungefär en julafton på hela uppväxten borde ju tycka att det hör till med regn  o barmark för det var det varje jul när jag var liten e nu som vuxen efter flytten till Norrland jag blivit bortskämd med snö :)


Å idag så vaknade jag med ont i halsen o så har jag fått ont i huvudet o såg nu att jag har glansiga ögon sådär så man ser sjuk ut så antar jag e påväg å bli sjuk. Eller jag kanske e sjuk nu fast ja inte fattar det aja får ju inte bli sjuk över jul när jag ska jobba. 


Så har jag tagit mig igenom en till dag. Går ju även om det känns motigt. Har märkt att jag mår bättre nästan bra dom dagar som jag e ledig o bara får va hemma o dom dagar som jag vet att jag måste iväg o va bland folk mår jag sämre då känns sorgen mer o det känns jobbigare antar det e för att det ställs krav på mig när jag e bland människor o hemma kan jag bara vara släppa ut alla känslorna som jag känner o göra som jag vill o det jag orkar medan bland folk så e det så mycket intryck så hjärnan blir överbelastad eftersom den har fullt upp med att bearbeta sorgen och så hoppar det grodor ur munnen på folk ibland som sårar dom menar väl med det dom vill säga men det kommer ut fel ur mun 

och så kan jag inte bara vara ifred i den känslan som jag behöver då heller så jag antar att det känns jobbigare dom dagarna därför. Fast det blir bättre o bättre iallafall. Det e huvudsaken! 


Det får ta tid det måste få ta tid ta den tid det tar. Har dom senaste dagarna kunnat klara av o kika på bloggarna jag brukade läsa förut med fast ja läser dom inte nu kollar bara på bilderna o rubrikerna men jag har iallafall kunnat titta på bebisar :) dom e så gulliga så söta! Det e ett steg iallafall


E jobbigaste när man är ute nånstans typ i affären eller macken eller kör bil o så ser man barnvagnar eller hör bebisar och riktigt små barn. Då blir det jobbigt då blir jag ledsen för då tänker jag på att vi får aldrig höra Thors röst eller lägga ner honom i vagnen. Det gör ont. 


Men det e ett litet steg iallafall å klara av att se på bebisar på internet iallafall utan att bli ledsen. Verkligheten gör däremot väldigt ont. Fast har klarat av att träffa våra vänners barn fast då tänker jag på Thor o om han hade vart som dom barnen eller väldigt olik dom. Det får vi aldrig veta. Mammas lilla pojke som dog ifrån oss. ❤️


Av linnluvlee - 17 december 2018 21:08

 


Nu blev det långt uppehåll här var inte riktigt meningen, men vi kom hem så sent ifrån Gävle! Där vi varit under helgen och hälsat på min bror och förfirat lite jul. Vi bytte lite julklappar, fikade gott och så tog vi en promenad runt i stan och kikade på bland annat bocken och det fanns en lillebror bock också


 


Så hann vi med bio och såg premiären av auqaman, lite skillnad mot övik där det e många tomma platser för här var det fullsatt salong. Tycker filmen var okej, sambon tyckte den var bra så den är väl bra om man gillar såna filmer!


Vi var även ut och åt , jättegott var det på Tennstopet. Ser kanske inte så ut men det var gott.


 


   


Så har vi även testat Pinchos nu och jag förstår inte riktigt hypen.. jag tyckte det var lite rörigt med appen och cirkustemat och så var borden jättesmå så det var trångt för vi satt mitt i gången. Så desserterna var jättegoda och drickan var god! Maten däremot kommer jag aldrig äta igen. Det var inte ens varmt och jag tycker att varm mat ska vara varm men vi fick kall mat och köttet var segt och sötpotatispommesen var ledsen, kycklingen smakade ingenting. Så blir det något mer besök på någon Pinchos så blir det för att äta desserten eller sitta och surra och mumsa popcorn och dricka drinkar. Det gör dom bra! 

Minus var också att vi bara hade en minidessert gaffel att äta med för vi hitta inga bestick och det glömde dom att informera oss om så vi försökte äta allt med den där lilla minigaffeln och det hade behövts en kniv. Så det besöket blev en liten besvikelse, men men vi kanske bara hade otur med det kanske är bättre i andra städer. Vi brukar ju ha otur så vi kanske hade det. Desserterna var iallafall riktigt bra! Beställde in alla utom en så plus på det!


Så bodde vi på hotell, fräscht rum och så. Jag tycker inte så mycket om att bo på hotell, får lite för mycket hemlängtan för att trivas men hotellet var bra. Borta bra men hemma bäst!


 


Så fick vi med oss en korg hem med lite godsaker och vi fick en pajform och lite solcellslampor i julklapp och Thor fick en jättefin lykta som vi ska hänga ute i trädgården hos hans minnesplats.


 


Så det var det julfirandet och den helgen det. Vi stannade till hos sambos familj på vägen hem och fikade. Tydligen hade vi köpt julklappar till dom ionödan fick vi veta igår för vi skulle tydligen inte byta några julklappar men eftersom vi redan hunnit köpt dom o det var lite sent o säga det igår så får vi väl ge dom endå. Så hoppas dom blir glada!


Längtar till den dagen då Thor får ett syskon så ska jag fixa våra egna jultraditioner här hemma så som jag vill att julen ska vara. Inom vårat hus väggar kan vi ju bestämma och göra som vi vill, men är ju lite svårare att styra någon annan det går ju liksom inte. 


Jag gillar iallafall traditioner och jag tycker att en riktig jul och ett sånt julfirande som jag vill ha och tycker om innehåller julmat, julgodis, julfilmer, sällskapsspel, julpynt, julgran, julmusik, julklappar och Kalle. Annars så är det ju ingen "jul" då umgås man ju bara.

Men varken min eller sambons familj gillar traditioner så ingen av dom har någon julmat, och ingen av dom lyssnar på julmusik, ingen vill se några julfilmer eller spela något sällskapsspel, ingen av dom tycker om julpynt och det finns inte alltid någon gran ens och inte tycker dom att julklappar är så viktigt. Julgodis är väl det enda som är lite juligt och att man träffas då. Så jag passar inte riktigt in då jag vill ha det som i julfilmerna på jul. :) 

Jag vill ju ha jultomte och uppesittarkväll med Bingolotto också på jul men det lär jag ju aldrig få någon att ställa upp på

Men när Thor får ett levande syskon så kan vi iallafall ha lite mera tradionellt julfirande hemma än vad vi har nu. Julen är ju så mysig!


Av linnluvlee - 12 december 2018 19:24

Nu så e det ju snart lucia! Så ikväll ska det bakas lussekatter och pepparkakor här då vi inte gjort det redan. Köpte även ett pepparkakshus i förra veckan men får se om det blir att jag bygger ihop det iår eller om det får sparas till nästa jul. Känner mig inte lika taggad på husbygge längre som jag gjorde när jag stod där i affären. Har inte mycket julkänslor iår av förklarliga skäl. Vi ar ju inte ens nån snö heller, det om något brukar ju iallafall kunna höja julstämningen litegranna!


Har nyss kommit in ifrån en härlig timme i spabadet ute på altan. Så vackert med alldeles nattsvart himmel och stjärnorna långt där uppe som lyser så fint. Såg även ett flygplan ikväll. Var längesen vi badade nu men gud så skönt och härligt det var! 

På eftermiddagen så var vi ute och gick en promenad ut i skogen med och sambon sprang före och upp på ett berg för att hinna se och fota solnedgången innan solen gick ner, själv var jag ju så seg så att när jag väl kom upp så hade sambon gått ner och ringde och undrade var jag var. Men jag klättrade faktiskt upp medan han tog stigen, jag tyckte den såg så halkig ut med all frosten på och med min otur det här året ville jag inte chansa så det kändes säkrare att gå där det var lite mer fotfäste därför det tog mycket längre tid.. hehe 


Så har vi troligen idag och igår ätit årets första sista och enda julmat. Vi brukar ju aldrig gå på julbord och varken min släkt eller sambons släkt brukar ha någon julmat på jul så årets enda prinskorvar och julköttbullar är nu ätna! Tycker det är lite tråkigt för jag gillar traditioner men när omgivningen är i majoritet så e det inte mycket att göra! Tanken för denna julen var ju att vi skulle skapa våra egna traditioner med Thor men det blir ju lite svårt nu när vi misste honom.


 


Har läst igenom den här boken nu med. Jag som aldrig brukar läsa böcker, men tänkte att denna kanske var bra för mig att läsa eftersom Marcus Birro också har förlorat barn på samma sätt som vi, två barn till o med varav det ena i exakt samma graviditetsdag som vi misste Thor i. Så denna boken handlar om just det.

Tyvärr är vi många som har drabbats av det här att förlora sin bebis sent under graviditeten ;( Vet att både Marcus Birro, Rickard Olsson, Johanna Toftby, Malin Wollin och så den där NHL spelaren och en massa massa andra par varit med om samma som vi. Detta tragiska som mödravården alltid säger det händer inte, risken är så liten efter att man sett på rutinultraljud att allt är bra men jo det hände alla oss ;( Känns ju som en tröst iallafall att dom flesta endå som har fått ett dött barn även har fått levande barn sen efteråt, e bara att hoppas att vi också får det tillslut.. Saknar min lilla bebis så mycket hela tiden varje dag! Blir en sväng till kyrkogården på jul. Det känns viktigt.


Av linnluvlee - 10 december 2018 14:36

Eftersom det här året äntligen (finally! :-) ) börjar lida mot sitt slut så tänkte jag att jag skulle sammanfatta hur det här året har varit för mig. Vi börjar med allt det positiva som e det som man ska försöka o fokusera på. Såklart finns det ju även småsaker men ja tar bara med allt det stora som hänt i år. Så..


Positiva saker som har hänt det här året

   Vi fick låna en gummibåt

   Vi köpte en traktor/baklastare

   Vi köpte en bowrider (båt)

   Vi köpte en snöskoter

   Vi köpte en till snöskoter

  Vi fick den första skotern såld :-)

    Jag blev gravid

  Vi blev mamma och pappa till en helt perfekt och frisk fin liten pojke   

   Vi har fått fiber.. fast det är seriöst långsammare än de internet vi hade förut..

   Jag fick ett nytt jobb :-)


   


Det har varit ett dyrt år då vi köpte både båt, skotrar, traktor, barnvagn, bilbarnstol och en massa annat samtidigt som jag har jobbat så himla lite.


Så har det ju även hänt en hel del dåligt det här året. Väldigt mycket har hänt. Orkar inte rabbla upp alla såna vardagliga småsaker som alltid inträffar hos alla utan tar bara med dom stora sakerna


Så all skit som har hänt det här året

   Gummitbåten höll på sjunka flera gånger

  Spaken på traktorn fastnade så den gick inte att köra och rutan ramla av

   En skruv gick av på båtmotorn så det tog två månaders slit innan den var loss

   Våran son dog under förlossningen ;/

  Året började med ett pågående missfall ;/

  Begravningsbyrån strulade till allt och glömde bort ge oss information om vår sons begravning och obduktion

   Jag fick en blodpropp i hela vänsterbenet från ljumsken enda ner till ankeln

   Jag fick allergin av fragminsprutorna jag fick för att behandla proppen

   Jag fick två riktigt kraftiga blödningar

   Jag fick antagligen proppen av läkemedlet jag fick för att stoppa blödningarna

    Vi har varit på akuten fyra gånger

   Jag blev uppsagd från mitt jobb jag hade ibörjan av året

   Hoppade på ett tillfälligt jobb som jag sen inte fick ut nån lön ifrån endast semesterersättningen ett halvår senare

   Höll på att kvävas till döds av den där kanindräkten jag hade på mig under det där jobbet

    Mitt andra jobb fick jag aldrig ut någon semester hos  och inte heller några pengar för den som jag enligt lag har rätt till och de ville dessutom att mitt barn skulle dö

   Vårat vatten frös i mars så vi var utan vatten jättelänge

   Veckan före midsommar brann vattenpumpen upp så vi hade inget vatten då heller

    Dom grävde av en kabel så vi var utan internet i en månad

    Sambos farfar gick bort ;/

   Sambos mormor gick också bort ;/

   Sambon blev påkörd när en annan bil skulle köra om honom på e4an

    Jag och en annan bil backade in i varandra samtidigt

   Sambon blev inkallad helt i onödan visade det sig

    Min bil startade inte av kylan och min telefon dog samtidigt

    Mitt hår började brinna

   Vi har haft jättemånga strömavbrott i år


 

Jag har skrivit sju låtar efter att Thor dog

How on earth

I opened my heart

Light all the candles

Sov gott

Thor

Understand

We will always love you
Det sorgligaste som hänt oss

 

Thor dog ifrån oss bara dagar efter att vi hade sett att allt var bra på ultraljudet och bara minuter efter att vi hade hört hans lilla hjärta slå

 

Det lyckligaste som hänt

 

Vi blev föräldrar till Thor, det både lyckligaste och sorgligaste ögonblicket på samma gång


Det jag är mest stolt över

 

Jag lyckades släcka elden i mitt eget hår själv trots panik innan det hann sluta i total katastrof

 


Det hemskaste jag varit med om

 

Att behöva fatta beslut om hur min sons begravning skulle vara och dessutom bli dåligt bemött av begravningsbyrån och mötas av total oförståelse hos kuratorn

Har läst att många par som drabbats såhär har fått träffa en sjukhuspräst med som välsignade deras bortgångna barn men någon sån har vi aldrig erbjudits eller fått kontakt med

 

Det jag har lärt mig

 

Kommer inte på någonting jag direkt har lärt mig det här året har mest bara hanterat sånt som jag redan visste eller kunnat, finns säkert nånting men inget stort och såntdär avgörande som jag kommer på att jag lärt mig. Mycket har bara varit slutsatser jag dragit återigen som jag redan vetat efter tidigare saker som hänt i mitt liv. Har väl mera fått användning för kunskap som jag redan besitter än lärt mig nya saker under året. Har väl lärt mig lite saker i jobb och under graviditeten men kommer inte på nånting specifikt


Det roligaste vi gjort

 

Alla turer i vintras med snöskotern och när vi åkte ut till Ulvön på skoter

 


Årets resa

 

Vi åkte till Norge till mitt släkthus jag inte sett på trettio år

 


Årets låt

 

Aerosmith - I don't wanna miss a thing som dom spelade på radion efter förlossningen


Årets slutsats

 

Jag lever än

 


Årets motto

 

Full fart framåt (om än i snigeltakt nu så är den enda vägen framåt)


Årets mest tänkta tanke

 

Jag saknar dig Thor och vad händer oss härnäst?


Årets misslyckande

 

Jag har kunnat förutse mycket nästan så att jag undrar ifall jag är synsk ibland, men jag kunde inte förutse att vår son skulle dö och det har jag skuldkänslor för, för jag kunde förutse att det var en son och jag visste att han skulle födas för tidigt jag bara kände det på mig men jag kunde inte se att det skulle ske såhär ;/


Det har varit ett fruktansvärt jobbigt år och det e väldigt mycket som har hänt i år, så jag är så glad att det här året börjar lida mot sitt slut för 2019 måste bli ett bättre år än detta! Det har hänt oss så mycket! Och det värsta som kan drabba en förälder är att ens barn dör.

Jag kan ändå trots att allt detta som vi har drabbats av under det här året har hänt så har det ändå varit ett bättre år än många år jag har överlevt , jag har haft bättre år än det här men jag har även haft år som har varit ännu tuffare och ännu jobbigare. Men jag är så glad att vi snart får lägga det här året till historien och börja på ett nytt år. Ett mycket bättre år än detta!


2019 måste bli ett bra år!


Vi har haft en fantastisk snörik vinter och en helt magisk varm sommar! Samt som jag trodde det skulle bli en fin inledande höst och ett regnigt slut på året.


       


Nu längtar jag efter 2019 och hoppas att det blir ett bra år för alla!


Av linnluvlee - 7 december 2018 14:12

   


Igår så klädde jag granen. Är jättenöjd, tycker den blev jättefin i år! Vitt, guld och silver körde jag på detta året precis som dom andra juldekorationerna jag plockat fram. Så hittade jag ibörjan av hösten guldbokstäver på Rusta så köpte ett T i guldfärg som får symbolisera Thors plats i granen. 

Så nu e det julstämning för fullt hos oss! Snöade lite lätt idag också fast kom mest snöblandat regn och så det smälte mycket så inte allt landade på backen så det e bara lite vitt ute. Var jobbigt och köra i det snöregnet också eftersom att det var några minusgrader samtidigt så frös snödropparna mot vindrutan medan jag körde så blev väldigt svårt och se. Men gick bra, var ju bara iväg till posten o hämtade dom sista julklapparna som jag nu suttit och slagit in. 

Å på hemvägen sista biten så spelade dom thors låt. Så jag blev så glad! Det värmer i hjärtat när jag hör den.


Så när jag kom in i hallen igen så tog jag lite kort på mig, ville se hur mitt hår såg ut efter gårdagen.. så nu när jag satt o kollade på bilderna jag tog ser jag att det är en stor "fläck" på jackan eller spegeln på några av bilderna men den finns inte på alla.. Å jag tittade på jackan nu och det finns ingen fläck på jackan och vi har endast en liiten fläck som är rund och som är mycket högre upp på spegeln så kan inte vara den heller jag fotat. Å jag vet inte vad ni tycker men jag tycker faktiskt att det ser ut som Thor... för han var ungefär sådär liten när han föddes o det ser ut ungefär som hans lilla huvud, armar och ben.. Men han är bara med på vissa av bilderna. (tog alla samtidigt) A jag vet inte hur man ska förklara det där. men det ser ju ut som en liten dansande person.


         


Iallafall anledningen till att jag tog dom här bilderna e för att jag ville se hur stor skadan blev på mitt hår, igårkväll så hade vi suttit i soffan och kollat på film och tänt ljus som vi alltid gör. Sambon blev trött så gick och sov tidigare medan jag satt uppe en stund. Sen skulle jag släcka ljusen och då började mitt hår brinna så det brann hela högersidan nästan enda upp till örat innan jag äntligen fick elden att slockna. Fick panik coh gallskrek och hoppade runt o minns att jag hann tänka hjälp jag brinner vad fan gör jag nu? Å så bara doppade jag huvudet i en filt som låg på soffan och lyckades tydligen uppenbarligen att släcka branden i mitt hår och som även uppstod på filten med filten och soffan till hjälp. Så när elden var släckt kom sambon ut som hade vaknat av världens skrik som säkert väckte alla grannarna med.

Så resten av kvällen natten var vi väldigt skärrade och vi kunde inte somna sen på bra länge. Så vi var uppe och sambon dammsög mitt hår ifrån aska o sot och så duschade jag och vi kammade och borstade igenom allt hår. och slängde ut filten och lite annat på vädring i uterummet över natten. Sen tröståt vi lite godis och sen gick vi äntligen och försökte sova. Det gick att somna tillslut.


Men alltså jag är så så så så sjukt glad att det endå gick så bra som det gjorde. Det enda som är förstört är den filten som jag använde o släcka elden med. Soffan klarade sig helt, alla grejerna där omkring och t o m luvtröjan jag hade på mig. Och viktigast och framförallt jag själv klarade mig ju helt. Visst håret e lite avkapat på sina ställen på ena sidan av huvudet men det går ju alltid att klippa och växer ju ut nytt. Det kunde ju ha slutat så sjukt mycket värre om jag inte instinktivt hade varit så snabb med att släcka håret. Så jag är så tacksam och glad att jag trots att jag fick panik visste exakt hur och vad jag skulle göra. Annars så hade det ju inte slutat såhär bra. Men nog är man skärrad.  Å det har hänt oss så sjukt mycket saker det här året så att det inte går att tänka något annat än att det här är ett otursår för oss. Så ska bli så skönt sen om 24 dagar när det övergår i 2019. Liksom vad mer sk ahinna hända oss? Man blir ju på riktigt rädd inför dom resterande veckorna nu. Kan inte med ord beskriva hur glad jag är att det gick så bra som det gjorde och jag hade verkligen änglavakt igårkväll av den finaste ängeln på himlen, Thor som såg till så att allt gick bra med mamma.


Så blir inga fler levande ljus här hos oss på bra länge nu. Ska köpa fler batteriljus att använda istället. Thor får ha såna hädanefter, vågar inte annat nu. Så vill jag även med tanke på vad som nyss hände, en olycka händer så lätt och det kan så fort gå illa så om ni ska köpa julklappar till någon som har allt och som ni inte vet vad ni ska ge till, köp en brandfilt eller en brandsläckare det borde alla hushåll ha! Så hoppas jag förstås att ingen behöver använda det!


Så i tisdags dagen då THor skulle ha fötts blev jag ju så glad och lite överraskad, det var nog med största sannolikhet fel på det här testet men iallafall jag fick ett svagt plus. Så hann tänka att vad speciellt det hade varit om det nu faktikst hade varit så att jag var gravid nu och fick plus på dagen då Thor var beräknad. Men strecket var ju så svagt så vågade inte riktigt lita på det o sen efter det så har jag fått negativa test så det var antingen fel på testet som gav mig det här svaga plusset eller också så var det så svagt för att jag inte fick behålla det. Så dagen efter var jag lite mera nere än vad jag var i tisdags. Men med tanke på allt som har hänt oss i år så är det kanske bäst att det blir en graviditet först nästa år. Men hade varit så underbart om det hade stämt. Så inte ens trippeldos letrozole + ovitrelle funkade på mig. Vi fick ju avbryta vårat ivf försök i höst eftersom kliniken hade stängt den dagen vi skulle ha fått göra återföringen så vi får ju därför vänta till i januari, men så jag tänkte att det kunde ju inte skada att endå testa med ovitrellen också men det funkade ju inte. Å jag tror att det är för att jag behöver tillskott av både progrestron och östrogen för att bli gravid för det fick jag med THor. Och letrozole gör tvärtom dom tabletterna sänker kroppens östrogen så att jag tror att det är därför som dom inte funkar på mig. Så vi får snällt vänta till i januari o hoppas på bättre tur då!


 


Så nu ska jag gå och förbereda middagen. Ska äta kyckling med pasta och så ska jag svänga ihop nån god sås till det med svamp och ost i tänkte jag. Av linnluvlee - 4 december 2018 20:17

 

 

Idag eller imorgon va dagen som vår lilla pojke egentligen var beräknad att komma till oss. På kliniken så sa dom att det var den femte men på spec mödravården och barnmorskan sa den fjärde december enda fram till vi hade vårat rutinultraljud bara två veckor innan vi förlorade honom. Då såg allt fint ut och dom gissade på att han skulle komma redan den 1:e. Men så blev det ju inte 

Vår fina älskade och efterlängtade pojke blev en liten ängel som vi saknar så! 

 

Inte underligt att dom här dagarna känns så svåra. Det e ju iallafall en tröst att veta att det är fullt normalt det man känner. Känner mig stolt som har tagit mig igenom den första av dom här två dagarna! Har lagat god mat och pysslat om Thors minneshörna. Vi har fått en adventskalender av mamma, tror hon försöker pigga upp oss, så idag låg däri en fin liten glas Björn den fick va hos Thors grejer. 

 

Tyckte det var lite roligt när paket kalendern kom med posten för vi fick bara dom tolv första luckorna :) så min första tanke var ju då att haha då fick nog brorsan lucka 13-24 då haha! Skulle vara så typiskt mamma men vi skulle få dom andra senare för posten hade inte så stora kartonger dom har ju slutat med dom som fanns förr. Saknar ”riktiga” posten tänker att den storleken på kontor skulle behövas nu under juletider när ombuden drunknar i paket. Då hade det varit bra med dom gamla stora postkontoren.men men. Nog om det.

 

Saknar min lilla bebis så otroligt mycket! Han finns alltid i mitt hjärta och med mig. Å nu finns han däruppe nånstans o vakar över mig o ser till så allt blir bra sen med tiden.Mammas fina lilla ängel! 

 

Tänker mycket på Thor. När jag ser våra vänners söner o så så tänker jag speciellt på Thor. Å undrar hur han hade blivit, vad han hade haft för personlighet och om han hade varit lugn eller sjövild. Sånt vi aldrig får veta. Fick mig en glad överraskning idag på Thors dag så tror att Thor haft ett finger med i spelet. Hoppas nu bara att det verkligen e så att det stämmer nu också! 

 

Så har vi snart inte länge kvar på det här året. Vilket år det har vart. Hoppas ju verkligen att 2019 blir vårt år. Det e 26 dagar kvar så man undrar ju mer vad som ska hända. Har liksom hänt oss 25 grejer hittills iår o det e ju mycket speciellt med tanke på att ett år bara har 52 veckor. 

 

Presentation

Fråga mig

39 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se